13 Juli 2021

Kære Limepack kunder og potentielle kunder

Som nogle af jer har opdaget, så har vi været nødsaget til at hæve vores leveringstider på tværs af næsten alle produkter, de seneste måneder. Det er ikke noget vi har taget let på. Vi startede Limepack for at gøre netop det modsatte, ved at sikre hurtigere leveringstid og små minimumsordre til formidable priser.

Desværre har vi og vores produktionspartnere ikke noget valg, der er simpelthen manglende kapacitet. Maskinerne køre allerede på fuld kadence 24/7. Og problemet er desværre ikke begrænset til enkelte af vores samarbejdspartnere, men det er noget som har indflydelse på alle forretning i pap og takeaway emballage industrien i Europa. Problemer bliver blot forøget af, en stadigt voksende mangel på papir i Europa. Dette skyldes både den stigende efterspørgsel, men også at en af Europas største papirmøller fremrykkede deres planer om at lukke deres produktion i forbindelse med den lave efterspørgsel i 2020.

Der er flere årsager til dette, men i sidste ende leder alle problemerne hen til efterspillet af corona nedlukningerne. Corona nedlukningerne har gjort, at flere personer har brugt deres rådighedsbeløb på fysiske varer, hvor deres rådighedsbeløb normalt bliver brugt på rejser, oplevelser og at spise ud (Ref 1.). Selvom produktions rådigheden i Europa er i fremgang, så bliver størstedelen af denne slags varer i Asien, som bliver transporteret i containere. Hvis man kombinere dette med, de seneste nedlukninger af containerhavne, særligt i Kina, har betyder at prisen på containere er steget markant (over 5x), som har haft indflydelse på alle varer.

Container-shipping costs soar to the highest on record graph

Kilde: bloomberg.com

Desværre, er en del emballage som bliver brugt i Europa sendt i netop de samme containere fra Asien - og da importerede emballage er meget lav pris gruppe, er dette blevet prissat ud af markedet.

Dette har resultere i, at emballage virksomheder som normalt får produceret deres varer, har været tvunget til at rykke store dele af deres produktion til Europa. Dette har således været med til at skabe et stort pres på produktions kapaciteten. Vi og vores produktionspartnere leder desperat efter måder, hvorpå vi kan tilbyde hurtige leveringsmuligheder igen. Vi fortsætter med at række ud til vores brede netværk af producenter for, at finde producenter som har ekstra kapacitet - Vi lover at holde jer opdateret, når vi har fundet hurtigere alternativer.

I mellemtiden vil vi gerne råde alle kunder til, at bestille forud for jeres behov. Her er en liste over vores nuværende produktionstider, vi holder denne liste opdateret i forbindelse med udvikling hos vores forskellige produktionspartnere. Som det står til på nuværende tidspunkt, kan vi desværre ikke love at vi ikke bliver nødt til at forlænge leveringstiderne i fremtiden.

Nuværende tid fra bestilling til levering

Oprindelige leveringstider i parentes

 • Papkrus, almindelig og plast-fri: 6 uger (3 uger)
 • Papkrus, bio ekspres: 4 uger (3 uger)
 • Papkrus, enkeltlag ekspres: 3 uger (3 uger)
 • Isbægre: 7 uger (4 uger)
 • Suppebægre og isbægre med låg: 7 uger (4 uger)
 • Plastikkrus, offset (1 farve): 5 uger (3 uger)
 • Plastikkrus, flexo (1-6 farver): 10 uger (4-6 uger)
 • Sandwichpapir: 4 uger (3 uger) *Ekspres stadig muligt
 • Burgerpapir: 7 uger (6 uger)
 • Papirsposer: 7-14 uger (Afhængig af størrelse) (6 uger)
 • Papirskåle: 7-10 uger (Afhængig af størrelse) (5 uger)
 • Papirsugerør: 5 uger  (4 uger)
 • Vådservietter: 7 uger (4 uger)
 • Brødposer: 7 uger (5 uger)
 • Popcornbægre: 4 uger (3 uger)
 • Specialfremstillede papprodukter: 7-14 uger (4-7 uger)

Hvornår slutter det?

Manglen på containere fra Asien til Europa er forventede i det mindste at vare indtil første kvartal af 2022. Dette betyder at manglende på pap til emballage kunne strække sig helt i andet kvartal af 2022. Vi forventer dog en del af leveringstiderne vil falde tidligere end dette, da meget takeaway emballage bliver brugt mindre om vinteren. Men da manglen på pap forventes at stå på i længere tid end dette, så kan det meget vel være at leveringstiderne vil stige igen.