fbpx
← Tilbage til bloggen

Logotrykte papirbrødposer vs. papirposer

Af Nikita Nielsen · 2. juli 2023

Papirbrødsposer og papirposer er meget populære emballageløsninger i takeawayindustrien. Selv om de kan virke ens, er der nogle forskelle, som gør den ene mere velegnet end den anden til bestemte formål. I dette blogindlæg sammenligner vi kort papirbrødposer og papirposer, og kommer ind på deres anvendelser og funktioner samt trykmuligheder.

Hvad bruges papirbrødposer og papirposer til?

Papirbrødposer bruges til bagværk for at holde det friskt og varmt og er en praktisk løsning for kunder, der vil tage deres friskbagte varer med sig to-go. Papirsposer er derimod mere alsidige og har flere anvendelsesmuligheder end til kun brød og bagværk. Papirsposer bruges f.eks. i burgerbarer og sandwichbutikker til at pakke takeawaymenuer. Men papirsposer er ikke kun populære i takeawayindustrien – de bruges også til at transportere varer som dagligvarer og gaver. Men hvad adskiller disse to typer af papirsposer fra hinanden? Lad os se nærmere på det!

Flade brødposer versus papirposer med blokbund

Papirbrødposer har en flad form, der sikrer god pasform og nem opbevaring samt forhindrer bagværk i at falde ned og blive mast under transport. Papirsposer har derimod en blokbund, der kan foldes ud, så de kan rumme flere forskellige produkter. Papirsposer har derfor generelt mere plads til flere og større varer.

Papirets tykkelse

Papirets gramvægt, dvs. tykkelsen på papiret, er også en vigtig forskel, når man skal vælge mellem de to typer papirsposer. Brødposer er f.eks. lavet af tyndere papir, normalt omkring 40 g/m², fordi de kun er beregnet til lettere varer som bagværk. Hvis man putter for mange produkter i dem, kan posen revne.

Papirsposer er derimod lavet af tykkere, mere robust papir på omkring 70 g/m² til 90 g/m², så de kan rumme tungere produkter.

Når du skal vælge mellem brødposer og papirsposer til din virksomhed, er det vigtigt at overveje de forskellige bundtyper og papirets gramvægt. Det hele afhænger af, hvad papirposerne skal bruges til. Skal de bruges til at transportere bagværk som baguettes og croissanter eller til større takeawayordrer som burgermenuer?

Papirsposer, der kan tilpasses 100%

Selvom papirposerne er forskellige i deres anvendelse, har de meget til fælles, når det gælder deres tilpasnings- og trykmuligheder. Til at begynde med kan begge papirsposer laves med enten hvidt eller brunt papir. Det hvide papir er et populært valg for virksomheder, der ønsker et levende og farverigt design til deres papirsposer, mens virksomheder, der vælger brune papirsposer, normalt foretrækker et enklere design og ønsker et mere naturligt og råt look. Begge papirsposer fås også i forskellige størrelser, så de passer til forskellige bagværk og produkter.

Papirsposerne har hver deres forskelle, som gør hver pose unik. For eksempel kan papirsposer fås med eller uden håndtag, mens brødposer kan laves med et vindue, så man kan se bagværket indeni. Derudover kan papirbrødposerne for eksempel også laves som baguetteposer.

Når det gælder tryk, giver posernes overflade mulighed for mange trykteknikker. Du kan få dit logo og design trykt på begge sider af poserne, hvilket giver dig uendelige muligheder for at præsentere dit brand på den bedst mulige måde. For eksempel trykker vi vores brødposer og papirposer med Pantone-farver, hvilket garanterer, at farverne på posen bliver præcis, som du ønsker. Udforsk de uendelige tilpasningsmuligheder, og find den perfekte løsning til din virksomhed i vores udvalg af papirsposer

Hvad skal man vælge? Brødposer af papir eller papirsposer?

Begge poser giver uendelige muligheder for tilpasning, hvad angår farver, størrelser og trykmuligheder. I sidste ende afhænger valget af den perfekte pose til din virksomhed af dine behov, da brødposer og papirsposer har unikke egenskaber, der gør den ene mere velegnet end den anden til specifikke formål.

Alle blogindlæg →