fbpx

Af Steffen Andersen · 4. august 2020

Grundet det store fokus på bæredygtighed, bliver papkrus brugt mere og mere til at servere drinks, afholde alkohol samples og så videre. Vi har både hjulpet kunder med at lave papkrus til festivaller, men også firmaer der skulle afholde sampling i supermarkeder. Papkrus er en fantastisk måde for alkoholbrands til at promovere deres brand, da papkrus kan blive trykt over hele overfladen, så designet matcher netop den historie du ønsker at fortælle. 

Papkrus er ikke kun fantastiske pga. design mulighederne, men da der er så mange forskellige størrelser, kan de bliver brugt til mange formål om det er store drinks eller små smagsprøver. 

Malibu® Paper cups

Da papkrus er coated med en lille lag af plastik og resten af koppen er lavet af papir, modsat plastikkrus der kun er lavet af. Så er der et par ting som du skal have med i overvejelserne når man går fra plastikkrus til papkrus. 

Grunden til at vi laver den artikel om tingene du skal have med i overvejelserne, er for at undgå situationer hvor papkrusene begynder at lække. Det skyldes at nogle forskellige faktorer kan gør at plastikken og pappet begynder at opløse. 

Alkohol koncentrationens påvirkning

Når det kommer til alkohol koncentration, så er det vigtigt at vide at standard papkrus skulle primært blive brugt til at servere alkohol som har en lavere alkohol koncentration end 5 %. Vi har fundet dette til at være grænseværdi for vores standard papkrus. Vi har dog mulighed for at lave papkrus, som kan bruges til at servere alkohol med en højere koncentration end 5 %. Vi har lave denne slags papkrus til at kunne servere rom, vodka og andre stærke typer alkohol uden at det er blandet. 

Vi har dog haft nogle kunder som har brugt vores standard papkrus til at servere stærkere alkohol uden, at de har haft det mixet. De har dog ikke oplevet nogle problemer med at papkrusene er begyndt at lække – Det er dog ikke noget vi garantere vil være sådan i alle tilfælde. Da dette primært har været tilfælde hvor vores kunder har lavet samplings,og hældt alkoholen op lige før det skulle drikkes. 

En anden situation hvor vores standard papkrus bliver brugt en del, og ofte den situation vi anbefaler dem til. Det er hvis man skal serve mixed drinks, hvor vi har hjulpet brands såsom Malibu, Campari, Absolut Vodka og andre alkohol brands. 

Kahlua Paper cups
Kahlua® papkrus

PLA- VS PE-coating

Den anden ting som skal tages med i overvejelser når du ønsker at servere din alkohol i papkrus, er hvilken coating der er på papkruset. Der er to slags coating hhv. PLA coating og PE coating. PLA coating er en bionedbrydelig coating, som gør at papkrusene kan nedbrydes i industriel kompost. PE coating er standarden på de fleste papkrus, og er den mest udbredte coating. Grunden til at det er vigtigt at kende forskellen mellem disse to typer papkrus, skyldes at PE-coatingen er mere holdbar end PLA coating. Så det betyder at PE-coated papkrus også kan holde til en stærkere alkohol koncentration. Vores alkohol-sikrede papkrus kan også kun laves med PE-coating. 

Konklusion

Papkrus er en fantastisk måde at fremvise dit brand og servere dine produkter i. Men hvis du ikke er opmærksom når du vælger papkrus, kan det ende ud i dårlige oplevelser for dem som prøver dit produkt. De to aspekter at have med i overvejelser når det kommer til alkohol og papkrus er: alkohol-koncentrationen af dit produkt og coatingen på papkrusene. Hvis alkohol koncentrationen er over 5 %, så anbefaler vi at du sørger for at dine papkrus bliver alkoholsikret. 

Content- og marketingansvarlig hos Limepack

Alle blogindlæg arrow_forward
Gå til Limepack
Følg os på