fbpx
← Tilbage til bloggen

Papkrus og alkoholiske drikke

Af Steffen Andersen · 4. august 2020

Grundet det store fokus på bæredygtighed, bliver papkrus brugt mere og mere til at servere drinks, afholde alkohol samples og så videre. Vi har både hjulpet kunder med at lave papkrus til festivaller, men også firmaer der skulle afholde sampling i supermarkeder. Papkrus er en fantastisk måde for alkoholbrands til at promovere deres brand, da papkrus kan blive trykt over hele overfladen, så designet matcher netop den historie du ønsker at fortælle. 

Papkrus er ikke kun fantastiske pga. design mulighederne, men da der er så mange forskellige størrelser, kan de bliver brugt til mange formål om det er store drinks eller små smagsprøver. 

Malibu® Paper cups

Da papkrus er coated med en lille lag af plastik og resten af koppen er lavet af papir, modsat plastikkrus der kun er lavet af. Så er der et par ting som du skal have med i overvejelserne når man går fra plastikkrus til papkrus. 

Grunden til at vi laver den artikel om tingene du skal have med i overvejelserne, er for at undgå situationer hvor papkrusene begynder at lække. Det skyldes at nogle forskellige faktorer kan gør at plastikken og pappet begynder at opløse. 

Alkoholkoncentrationens påvirkning

Når det drejer sig om alkoholkoncentration, så er det vigtigt at bemærke, at standardpapkrus primært bør anvendes til servering af alkohol med en lavere alkoholkoncentration end 5 %. Vi har fundet dette til at være grænseværdien for vores standardpapkrus. 

Vi har imidlertid haft nogle kunder, der har anvendt vores standardpapkrus til at servere stærkere alkohol uden at mixe. De har dog ikke oplevet nogle problemer med, at papkrusene er begyndt at lække. Det er dog ikke noget, vi kan garantere vil være tilfældet i alle situationer. Dette har primært været tilfælde, hvor vores kunder har lavet smagsprøver og hældt alkoholen op lige før den skulle drikkes.

En anden situation, hvor vores standard papkrus bliver brugt en del, og som vi ofte anbefaler, er hvis man skal servere blandede drinks. Her har vi hjulpet store brands såsom Malibu, Campari, Absolut Vodka, m.fl.

Kahlua Paper cups
Kahlua® papkrus

PLA- VS PE-coating

Den anden ting som skal tages med i overvejelserne når du ønsker at servere din alkohol i papkrus, er hvilken coating der er på papkruset. Der er to slags coatings, hhv. PLA coating og PE coating. PLA coating er en bionedbrydelig coating, som gør at papkrusene kan nedbrydes i industriel kompost. PE coating er standarden på de fleste papkrus, og er den mest udbredte coating. Grunden til at det er vigtigt at kende forskellen mellem disse to typer papkrus, skyldes at PE-coatingen er mere holdbar end PLA coating. Det betyder altså at PE-coated papkrus kan holde til en stærkere alkoholkoncentration. Vores alkohol-sikrede papkrus kan også kun laves med PE-coating. 

Konklusion

Papkrus er en fantastisk måde at fremvise dit brand og servere dine produkter på. Men hvis du ikke er opmærksom når du vælger papkrus, kan det ende med dårlige oplevelser for dem som prøver dit produkt. De to aspekter at have med i dine overvejelser når det kommer til alkohol og papkrus er alkohol-koncentrationen af dit produkt og coatingen på papkrusene. Hvis alkohol koncentrationen er over 5 %, så anbefaler vi at du sørger for, at dine papkrus bliver alkoholsikret. 

Content- og marketingansvarlig hos Limepack

Alle blogindlæg →