fbpx
← Tilbage til bloggen

Papirbrødposer vs. wicketbrødposer

Af Nikita Nielsen · 3. juli 2023

Papirbrødsposer og wicketbrødposer bruges begge til at pakke alle former for bagværk, men de tjener to helt forskellige funktioner.

I dette blogindlæg gennemgår vi de vigtigste forskelle mellem de to typer brødposer, herunder deres anvendelsesområder, tryk- og tilpasningsmuligheder samt miljøvenlighed. Til sidst vil du forhåbentlig have en bedre idé om, hvilken pose der er bedst for dig og din virksomhed.

Anvendelse af papirbrødposer og hængeposer til brød

Når det drejer sig om at pakke håndværksbrød og andet bagværk, som kun skal transporteres over en kort afstand og spises relativt hurtigt, er papirbrødsposer det perfekte valg. Papirmaterialet giver produkterne mulighed for at ånde, hvilket er med til at bevare konsistensen og giver kunderne en lækker smag af friskbagte lækkerier.

Papirbrødposer er dog ikke velegnede til langtidsopbevaring. Til dette formål er wicketbrødposer et bedre valg. Wicketposer er normalt lavet af plastik og er designet til at holde bagværk fugtigt og friskt i længere tid. De har to huller i toppen, som gør det muligt at hænge dem på en hank, hvilket gør poserne nemme at stable. Derfor er wicketposer bl.a. et optimalt valg til effektiv emballering af kommercielle produkter i store mængder.

Trykte papirbrødposer og wicket-brødposer

Papirbrødsposer og wicketbrødposer fås i en række forskellige størrelser og stilarter, der passer til forskellige typer bagværk, og begge tilbyder en bred vifte af tilpasningsmuligheder. Brødposer af papir kan f.eks. fremstilles af hvidt eller brunt papir, så virksomheder kan vælge mellem et moderne eller rustikt look afhængigt af deres brandimage. Der kan også tilføjes et vindue til dem, så man kan se det lækre bagværk indeni.

Brødposer med ophæng kan laves med forskellige bunde og genlukkelige åbninger. Disse brødposer er ideelle til bagerier, supermarkeder eller cateringfirmaer, da de giver mulighed for praktisk opbevaring og præsentation af forskellige typer brød.

Derudover kan begge typer poser trykkes med visuelle elementer som logoer, slogans, designs og meget mere. Det giver virksomheder mulighed for at promovere deres produkter og fremhæve deres brandidentitet på en unik og effektiv måde. Uanset om det er et farverigt eller et enkelt design, tilbyder begge typer brødposer tilpasningsmuligheder, der gør det muligt for virksomheder at skabe et iøjnefaldende design, der skiller sig ud fra konkurrenterne.

Posernes materiale og de anvendte trykmetoder kan dog påvirke trykkvaliteten. I dette tilfælde har papirbrødposer en fordel på grund af deres absorberende overflade, da blækket klæber bedre, og der produceres et skarpere trykbillede.

Brødposer og deres miljøvenlighed

Papirbrødposer er et populært valg for mange virksomheder, der ønsker at minimere deres miljøpåvirkning. De er lavet af fornyelige materialer og er både biologisk nedbrydelige og genanvendelige. Brødposerne med ophæng er derimod normalt lavet af plast, selvom der findes papiralternativer. Plastbrødposer er ikke biologisk nedbrydelige og kan være hundredvis af år om at blive nedbrudt i miljøet, hvilket gør dem til en mindre bæredygtig løsning. 

Papirbrødposer er ikke så holdbare som brødposerne med ophæng, men de har den fordel, at de kan laves af genbrugspapir, hvilket betyder, at der skal produceres mindre nyt papir. Det er også muligt at få wicketbrødposer fremstillet af genbrugsmaterialer. 

Valg af den rigtige brødpose til din virksomhed

Kort sagt er papirbrødposer perfekte som en kortvarig emballageløsning til transport af bagværk, mens wicketbrødposer typisk bruges til kommerciel emballage og langtidsopbevaring. Hvis du driver et bageri, en café eller en kaffebar, er papirbrødposer det ideelle valg, når dine kunder skal have deres friskbagte brød med sig på farten.

De er lette, nemme at transportere og holder bagværket friskt og sprødt. Og med alle de forskellige tilpasnings- og trykmuligheder kan virksomheder få iøjnefaldende designs på deres poser, der med garanti vil imponere kunderne. En anden fordel er, at de er biologisk nedbrydelige og genanvendelige, hvilket gør dem til en ideel og miljøvenlig løsning for virksomheder, der har fokus på miljøet.

Brødposer med ophæng er på den anden side ideelle til store produktioner af brød, for eksempel i butikker eller supermarkeder. De er en praktisk emballageløsning til virksomheder, der sælger store mængder brød, da de kan fyldes og forsegles nemt og hurtigt. Selvom wicket-brødposer giver mulighed for tilpasning og tryk, er de ikke så alsidige som papirbrødposer. Her er papirbrødposer lettere at trykke på grundet deres materiale og absorberende overflade. Desuden er plastbrødposer ikke biologisk nedbrydelige i miljøet, selvom nogle er lavet af genbrugsmaterialer. 

I sidste ende er valget mellem papirbrødposer og wicketbrødposer et spørgsmål om, hvad der passer bedst til din virksomhed. Der er mange vigtige faktorer at overveje, såsom bæredygtighed og branding. Det er derfor vigtigt, at du vælger de poser, der bedst matcher din virksomhed.

Alle blogindlæg →